expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Tuesday, February 17, 2015

Resepi : Puding Castard Berkuah paling mudah di dunia by Akmar.

Hello! Assalamualaikum.
pepagi lagi aku kat sini nak tolong hengkorang yang nak ajet-ajet suwit buat puding kan kan?
maksu aku yang dah rasa pun mintak sukatan sebab puding aku jadi tiptop tak keras tak lembut katanya :p
no prob! puding ni sonang jo! cekidout.


Pudingnya :
1 cawan tepung castard
5 cawan air
(tak kisah cawan apa, tapi cawan yang sama untuk tepung castard & air)
secubit garam
3 sudu susu pekat.

-Campur semua dalam periuk (jangan hidup api dulu)
-Bila dah sebati buka api gaul sampai dia likat.
-Siap! masuk dalam apa-apa bentuk acuan/loyang/bekas
-sejukkan dan masukkan dalam freezer sampai keras.

Kuahnya :
1 tin susu cair
1/2 tin susu pekat
1 cawan air
air cocktail buah-buahan (asing buahnya)
1 sudu kecil esen vanila

-campur semua dalam periuk (jangan hidupkan api)
-bila dah campur semua bukak api kacau dalam 5 minit.
-siap!

boleh lah hidangkan dengan buah campur tadi. omnyomnyom!

Copyright© All Rights Reserved akmaredoz.blogspot.com